Selidbe Slovenija

Pored geografskog položaja njena veličina i raznovrsnost terena primamljiva je za brojne strance i diplomate, a uvoz nisko kvalifikovane radne snage i prilika za zaradu za sve građane iz bivših jugoslovenskih republika doveli su to toga da je medjunarodna selidba u Sloveniju češća nego u druge zemlje u okruženju.

Sa veoma dobrim geografskim položajem Slovenija se nalazi na raskrsnici trgovinskih puteva pa se najveći broj stranaca dolazi u Sloveniju da se bavi trgovinom, izvozom i drugim oblastima.

Iz Srbije se u poslednje vreme za Sloveniju seli na dosta ljudi različitih profesija koje u Sloveniji čeka posao i dobra zarada.

Kratak vodič za medjunarodnu selidbu u Sloveniju

  • Proverite da li imate važeći pasoš za celokupno vreme boravka u Sloveniji i overite i prevedite sva neophodna dokumenta (izvod iz matične knjige rođenih, venčani list) na slovenački.
  • Prilikom medjunarodne selidbe u Sloveniju neophodno je da, ukoliko niste državljanin jedne od zemalja članica EU, boravišnu dozvolu izvadite pre dolaska u zemlju, u ambasadi Slovenije u Vašoj zemlji.
  • U zavisnosti iz koje zemlje dolazite, boravišnu dozvolu po njenom isteku, možete produžiti ili morate aplicirati ponovo.
  • Radne dozvole za građane koji nisu državljani EU, takođe se izdaju u ambasadama, pre dolaska u zemlju. Radne dozvole ne mogu se produžiti, već se za njih mora ponovo aplicirati, nakon što isteknu.
  • Otvaranje računa u bankama u Sloveniji ne zahteva nikakvu posebnu proceduru. Dovoljno je da sa identifikacionim dokumentom i Vašom radnom ili boravišnom dozvolom odete u banku koju ste izabrali.
  • Slovenija poznaje dve vrste zdravstvenog osiguranja: obavezno i dopunsko . Svi poslodavci u Sloveniji obavezni su da svojim zaposlenima uplaćuju osnovno zdravstveno osiguranje, dok je dopusno osiguranje opciono i sami ga uplaćujete.
  • Ukoliko želite punu polisu, proverite kakav sporazum Vaša zemlja ima sa Slovenijom. Za državljane Češke, Velike Britanije, Poljske ili Slovačke dovoljan je važeći pasoš i potvrda Zdravstvenog instituta, dok državljani Austrije, Belgije, Holandije, Nemačke i Mađarske moraju dobiti overene formulare o zdravstvenom osiguranju u svojoj zemlji kako bi uživali benefite zdravstvenog osiguranja Slovenije.

Selidbe Slovenija

Ukoliko selite manje stvari, prevoz možemo organizovati u roku od jednog dana, s obzirom na to da naša vozila u Sloveniju putuju svakodnevno. Za druge vrste međunarodnih selidbi u Sloveniju, svojim klijentima samo na raspolaganju smo 00 – 24, radnim danima i vikendom. Bez obzira na da li je reč o selidbi stanova, poslovnog prostora, ordinacija i drugih specijalnih tereta, svaki korak medjunarodne selidbe organizujemo u vreme koje Vama odgovara i strogo se pridržavamo dogovorenih rokova.

Medjunarodne selidbe većih poslovnih i stambenih prostora zahtevaju planiranje, poznavanje procedura i zakonskih propisa kako ovih koje važe u Sloveniji, tako i onih u tranzitnim zemljama. Mi poznajemo sve neophodne procedure i poseduje dugogodišnje iskustvo, tako da Vašu međunarodnu selidbu u Sloveniju može učiniti vrlo jednostavnom.

U zavisnosti od Vaših potreba, rokova i selidbenih stvari, nudimo Vam uslugu drumskog, železničkog transpota i zbirnog transporta. Zbirni transport omogućava Vam da povoljno transportujete manje pošiljke u zbirnom kontejneru.

Bilo koji vid transporta da izaberete, Vašu selidbu u Sloveniju možemo organizovati kao kompletnu selidbu gde će naši radnici ceo postupak selidbe obaviti umesto Vas profesionalno i efikasno , ili kao selidbu u inostranstvo po principu „od vrata do vrata“ gde vi pakujete i pripremate svoj nameštaj za transport, a naš tim će Vaše stvari utovariti, prevesti i istovariti na željenoj adresi u najkraćem mogućem roku.

Sa našom kompanijom ne morate da brinete o neophodnim dozvolama, papirologiji ili carini, jer ćemo za Vas prikupiti celokupnu neophodnu dokumentaciju i dozvole za selidbu u Sloveniju i obaviti celokupnu carinsku proceduru.

Višak Vaših stvari možete skladištiti u nekom od naših skladišta u Srbiji, Sloveniji ili drugoj zemlji u Evropi , a stvari koje Vam više nisu potrebne umesto Vas ćemo odneti na najbližu deponiju ili nekome koga će usrećiti.

Selidbe Beograd i Srbija - Najpovoljnije cene za selidbe i kombi prevoz. Za cene selidbe pozovite 062 242 282 ili posetite našu kontakt stranicu.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *